Selectaţi intervalul dorit şi completaţi formularul

2021

Locație Selectată:

    Sediu

inapoi

Sâmbătă

18-12-2021

 
  • Interval rezervat de altă persoană, selectati un interval liber.
  • Interval rezervat de altă persoană, selectati un interval liber.
  • Interval rezervat de altă persoană, selectati un interval liber.

ATENŢIE!

Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerinţa legală ca ambii soţi să se prezinte în termenul legal, în faţa ofiţerului stării civile, pentru a completa declaraţia de căsătorie şi a prezenta actele necesare.

Se poate încheia căsătoria în mun. Iași doar dacă unul dintre viitorii soți are domiciliul sau reședința în municipiul Iași.

 

Declaraţia de căsătorie şi documentele necesare se depun, la sediul Serviciului de stare civilă, cu 10 zile calendaristice înainte de încheierea căsătoriei, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declaraţia de căsătorie cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.

 

Exemplu: dacă doriţi să vă căsătoriţi SÂMBĂTĂ - 28 august 2021 trebuie să depuneţi dosarul JOI - 19 august 2021


IMPORTANT!

 

CĂSĂTORIA LA SEDIU

 

Rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei.
Într-un interval pot fi programate 2 căsătorii, din acest motiv intervalul rezervat poate figura în continuare disponibil.

În cazul căsătoriei cu un cetăţean străin programarea oficierii se face direct la sediul Serviciului Stare Civilă al mun. Iași. În acest caz informaţii privind actele necesare se obţin exclusiv la sediul Serviciului nostru.

 

IMPORTANT !

 

CĂSĂTORIA ÎN AFARA SEDIULUI STĂRII CIVILE

 

Programarea online nu elimină cerința legală de obținere a aprobării Primarului mun. Iași pentru oficiere în exterior. Lipsa aprobării anulează programarea.

 

Conf. art.24 alin.2 din Legea 119/1996 privind actele de stare civilă, republicată, căsătoria se poate încheia în locații de pe raza municipiului Iași cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber ( curtea bisericii).

Nu se oficiază căsătorii în restaurante, locații de alimentație publică, locații speciale pentru nunți/conferinte, la domiciliu, la piscină sau pe marginea piscinelor. Nerespectarea acestei prevederi sau schimbarea locației fără aprobarea prealabilă a dlui primar duce la anularea cererii și  oficierea va avea loc la sediul SSC.

În perioada 4 oct.2021- 02.05.2022 nu se mai oficiază căsătorii în aer liber .

Amenajarea locației pentru ceremonia oficierii este responsabilitatea celor care se căsătoresc.

Cererea tip pentru oficiere în afara sediului SSC însoțită de cópii după actele de identitate ale solicitanților și fotografia locației unde se dorește oficierea se depune la sediul Serviciului Stare Civilă Iași cu minim 30 de zile înainte de data oficierii.

 

 

IMPORTANT:

 

Pentru condiții și acte necesare vizualizați Ghid încheiere căsătorie

Vizualizați Regulament Căsătorii în afara sediuluiPrin continuarea procedurii de rezervare sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale, în conformitate cu prevederile Regulamentului(UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact: