DLEP_IS Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi

Carte identitate provizorie

dlep iasi

Când solicitantul nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate

Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileşte de serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor fiind cuprins între 30 de zile şi un an.   ACTE NECESARE: Cererea pentru eliberarea actului de identitate: -  se obţine de la ofiterul de serviciu sau se descarcă (...)

18.03.2011

dlep iasi

Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate aflaţi temporar în România

ATENŢIE: Conform art.72 alin.1 din H.G.295/2021, cererea pentru cartea provizorie cu domiciliul în străinătate şi reşedinţa în România se depune personal, nu prin procură specială.   Cartea de identitate provizorie se poate elibera cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, care locuiesc temporar în România. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileşte de serviciul public comunitar local (...)

18.03.2011

dlep iasi

Locuinţa familiei

  Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului. [art. 321 alin. (2) din Codul Civil]   Fără consimţământul scris al celuilalt soţ, niciunul dintre soţi, chiar dacă este proprietar exclusiv, nu poate dispune de drepturile asupra locuinţei familiei şi nici nu poate încheia acte prin care ar fi afectată folosinţa acesteia. [art. (...)

23.09.2022

carte identitate provizorie de la 1 la 4 din 4
<<<1>>>

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact:

Instrumente de accesibilitate

Mărime text