DLEP_IS Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi

Casatorii

dlep iasi

Încheierea căsătoriei în afara sediului Serviciului de Stare Civilă

Încheierea căsătoriei în afara sediului Serviciului de Stare Civilă se poate face numai cu aprobarea domnului Primar al Mun. Iași, în limita locurilor disponibile. Nu se oficiază căsătorii în magazine, mijloace de transport în comun, restaurante și alte locații de alimentație publică, etc. Nu se programează 2 căsătorii în același timp, intervalul de timp între 2 oficieri este de 45 de minute. Cererea tip-disponibilă la sediul (...)

09.03.2022

dlep iasi

Mod de calcul dată depunere dosar căsătorii

IMPORTANT: Declaraţia de căsătorie şi documentele necesare se depun, la sediul Serviciului de stare civilă, cu 11 zile calendaristice înainte de încheierea căsătoriei, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declaraţia de căsătorie cât şi ziua în care se oficiază căsătoria. Exemplu: dacă doriţi să vă căsătoriţi SÂMBĂTĂ - 17 august 2024 trebuie să depuneţi dosarul MIERCURI - 07 august 2024    

17.08.2020

dlep iasi

Căsătoria între cetăţeni români

Înainte de întocmirea dosarului de căsătorie vă recomandăm să citiţi Ghidul încheierii căsătoriei civile. ACTE NECESARE Acte identitate valabile ale ambilor soţi (original). Unul dintre soţi trebuie să aibă domicilul  sau reşedinţa în municipiul Iaşi; Certificate de naştere ale viitorilor soţi (original);    Certificate medicale prenupţiale eliberate de medic, cu menţiunea expresă «se poate (...)

22.03.2011

dlep iasi

Căsătoria între un cetăţean român şi unul străin

Înainte de întocmirea dosarului de căsătorie vă recomandăm să citiţi rubrica Informaţii generale despre căsătoria civilă. Cetăţeanul român va prezenta actele menţionate la «Căsătoria între cetăţeni români» ATENȚIE Cetățenii români care domiciliază pe teritoriul României nu se pot legitima decât cu carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin. În toate cazurile în care (...)

24.03.2011

dlep iasi

Eliberarea, la cerere, a certificatului de căsătorie (Duplicat)

  Duplicatele certificatelor de căsătorie se eliberează în 5 zile lucrătoare.   Certificatele de stare civilă se eliberează persoanelor îndreptăţite, odată cu întocmirea unui act în registrele de stare civilă – de căsătorie – sau ulterior, pe baza cererii depuse de titular sau de alte persoane îndreptăţite. Prin alte persoane îndreptăţite – în înţelesul legii, sunt asimilaţi: • reprezentanţii (...)

25.03.2011

casatorii de la 1 la 6 din 6
<<<1>>>

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact:

Instrumente de accesibilitate

Mărime text