DLEP_IS Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi

Comunicate de presa

Informații utile pentru persoanele care solicită un nou act de identitate

- Cetățenii sunt rugați să verifice din timp perioada de valibilitate a actului de identitate. Cererea pentru un nou act se poate depune cu 6 luni înainte de expirarea valabilității.

- Programarea online este valabilă doar dacă  aceasta a fost confirmată din emailul primit.

- Înainte de prezentarea la ghișeu să citească cu atenție lista actelor necesare.

- În cazul în care au o programare dar nu se pot prezenta, rugăm anularea acesteia din emailul primit.

- După depunerea cererii pot verifica online pe site dacă aceasta a fost soluționată astfel încât să se prezinte pentru eliberarea actului având certitudinea că acesta este emis.

- Persoanelor care își schimbă numele în urma căsătoriei le recomandăm să-și facă programare pentru un nou act de identitate imediat după oficiere, deoarece la data încheierii căsătoriei actul de identitate se invalidează prin tăierea colțului.

- Taxele se pot achita online pe ghiseul.ro cu card bancar, prin SMS sau în numerar direct la sediul nostru.

- Nu se primesc cereri pentru cartea electronică de identitate.

- Certificatele de stare civilă
plastifiate sunt nule de drept.

- Pentru persoanele din comunele arondate vom relua
acțiunile cu stația mobilă după data de 12.09 - pentru a vedea când ajungem în comună click aici

- Persoanele care se află într-una din situațiile de urgență(motive medicale, deplasare urgentă în altă localitate sau în alt stat, susținerea unor concursuri de admitere sau examene, efectuarea unor operațiuni notariale/bancare, alte motive justificate) pot depune cererea și la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Iași(cu sediul în municipiul Iași, Șoseaua Bucium nr. 80 NUMAI DUPĂ PROGRAMAREA PREALABILĂ LA NUMĂRUL DE TELEFON 0735.531.609 (zilnic între orele 10,00 – 13,00), cu mențiunea că, la momentul prezentării în ghișeu, este necesară prezentarea documentelor care justifică situația deosebită în care se află persoana în cauză.

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,