Comunicate de presa

Record de cereri la Evidența Persoanelor în luna martie


În luna martie am înregistrat cel mai mare număr de cereri primite într-o lună din ultimii 10 ani. Raportată la media lunară anuală creșterea este de 40%. Concret, au fost procesate 8.958 de cereri din care 8.128 pentru acte de identitate, 183 pentru acte de identitate provizorii și 647 pentru viza de reședință.

"Numărul mare de cereri a fost influențat, în principal, de derularea campaniei Prioritate la identitate! în comunele deservite(1.922 de cereri) cât și de eliminarea restricțiilor de acces în instituțiile publice" - Marius Bodoga(Director Executiv).

În cadrul Campaniei Prioritate la identitate! desfășurată în perioada 17.02.-07.04.2022 au fost primite 2.613 de cereri iar principalele motive pentru care a fost solicitat un nou act de identitate au fost expirarea termenului de valabilitate, împlinirea vârstei de 14 ani, schimbarea domiciliu, atribuirea unor denumiri de străzi și numere la case. În acest fel persoanele în cauză nu au mai fost nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea s-a făcut în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie.

De la începutul anului am procesat 23.000 de cereri, cu 10% mai multe decât în perioada similară a anului 2019.


 

Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact: