DLEP_IS Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi

Comunicate de presa

Programați online căsătoria în anul 2023


Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerinţa legală ca ambii soţi să se prezinte în termenul legal, în faţa ofiţerului stării civile, pentru a completa declaraţia de căsătorie şi a prezenta actele necesare.


Se poate încheia căsătoria în municipiul Iași doar dacă unul dintre viitorii soți are domiciliul sau reședința în municipiul Iași.


Declaraţia de căsătorie şi documentele necesare se depun, la sediul Serviciului de stare civilă, cu 11 zile calendaristice înainte de încheierea căsătoriei, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declaraţia de căsătorie cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.

 

Exemplu:
Dacă doriţi să vă căsătoriţi SÂMBĂTĂ - 26 august 2023 trebuie să depuneţi dosarul MIERCURI - 16 august 2023


 

CĂSĂTORIA LA SEDIU

 

Rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei.


Într-un interval pot fi programate 2 căsătorii, din acest motiv intervalul rezervat poate figura în continuare disponibil.

În cazul căsătoriei cu un cetăţean străin programarea oficierii se face direct la sediul Serviciului Stare Civilă al municipiului Iași. În acest caz informaţii privind actele necesare se obţin exclusiv la sediul Serviciului nostru.

 
 

Accesați modulul de programare online a căsătoriei-click aici


CĂSĂTORIA ÎN AFARA SEDIULUI STĂRII CIVILE

 

Încheierea căsătoriei în afara sediului se face NUMAI cu aprobarea Primarului municipiului Iași.

 

Conf. art.24 alin.2 din Legea 119/1996 privind actele de stare civilă, republicată, căsătoria se poate încheia în locații de pe raza municipiului Iași cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber (curtea bisericii).

 

Nu se oficiază căsătorii în restaurante, locații de alimentație publică, locații speciale pentru nunți/conferinte, la domiciliu, la piscină sau pe marginea piscinelor. Nerespectarea acestei prevederi sau schimbarea locației fără aprobarea prealabilă a dlui primar duce la anularea cererii și  oficierea va avea loc la sediul Serviciului de Stare Civilă.

 

Amenajarea locației pentru ceremonia oficierii este responsabilitatea celor care se căsătoresc.

 

Cererea tip pentru oficiere în afara sediului SSC însoțită de copii după actele de identitate ale solicitanților și fotografia locației unde se dorește oficierea se depune la sediul Serviciului Stare Civilă Iași cu minim 30 de zile înainte de data oficierii.

 

 

IMPORTANT :

 

Pentru condiții și acte necesare vizualizați Ghid încheiere căsătorie

 

Vizualizați Regulament Căsătorii în afara sediului

 

Pentru detalii/clarificări trimiteți email la stareacivila@dlep-iasi.ro


Serviciul de Stare Civilă

Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
Cod postal RO 700054;

Contact:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Adresa: Iasi, IULIUS MALL - et. 2,
Bdul. Tudor Vladimirescu

Contact:

Instrumente de accesibilitate

Mărime text